Το ρετζούβελακ είναι αυτό που θα πάρουμε, αν βάλουμε σε μια κανάτα ένα φλιτζάνι στάρι ακατέργαστο και το καλύψουμε με τρία φλιτζάνια νερό. Θα το σκεπάσουμε με μια γάζα, για να παίρνει αέρα και θα το αφήσουμε σε σκιερό μέρος. Μετά από 24 ώρες θα το σουρώσουμε, θα το βάλουμε σ' ένα βάζο κι μετά στο ψυγείο. Το καταναλώνουμε λίγο-λίγο, αλλά δεν θα το κρατήσουμε περισσότερο από τρεις ημέρες. Το ρετζούβελακ περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά, αναπληρώνει τα ένζυμα που έχουν αφαιρέσει οι νεκρές μαγειρεμένες τροφές, περιέχει βακτήρια αναγκαία για το παχύ έντερο και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών. Όλα αυτά τα μάθαμε από τη Δρ Γουίγκμορ, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Υγείας στη Βοστώνη των ΗΠΑ και υπέρμαχος της ¨Ζωντανής διατροφής", της διατροφής, δηλαδή, που βασίζεται... σε ό,τι παράγει η φύση, που το καταναλώνουμε όπως ακριβώς το βρίσκουμε: φρέσκο και ακατέργαστο, όχι μαγειρεμένο, αφού το μαγείρεμα σκοτώνει τα ένζυμα, η δε προσθήκη λιπαρών ουσιών και επεξεργασμένων καρικευμάτων καθιστούν την τροφή μια ¨βόμβα" που συσσωρεύεται στο παχύ έντερο. Αποκαλεί δε το παχύ έντερο ¨σκουπιδοτενεκέ του οργανισμού", που πρέπει να καθαρίζεται συχνά, όσο συχνά τρώμε, χωρίς όμως να καταστρέφεται η χλωρίδα του. Αυτό επιτυγχάνουμε με το ρετζούβελακ, που είναι γεμάτο από ένζυμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου