Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν αποδώσει στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και Ε πολλές αρετές, όπως είναι η προστασία κατά του εμφράγματος, του καρκίνου, της γήρανσης. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύτηκαν απέδειξαν ότι, ενώ είναι αλήθεια πως όποιος καταναλώνει πολλά φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε προβιταμίνη Α, κινδυνεύει λιγότερο να προσβληθεί από καρκίνο και καρδιολογικές ενοχλήσεις, δεν προστατεύεται περισσότερο παίρνοντας τις βιταμίνες αυτές ως συμπλήρωμα διατροφής σε χάπια. Ας εμπλουτίσουμε λοιπόν τη διατροφή μας με φρούτα, λαχανικά, όσπρια και άλλες βιταμινούχες τροφές, φτιάχνοντας ελκυστικά πιάτα με πολλά χρώματα αλλά και οφέλη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου