Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κριτσίνια




Πολύ εύκολα και γρήγορα μπορούμε να φτιάξουμε το γευστικό αυτό σνακ! Με τέσσερα βασικά υλικά θα φτιάξουμε τα απλά κριτσίνια, κι από κει και πέρα μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με άλλα υλικά, που θα διαφοροποιήσουν εντελώς τη γεύση τους. Βάζουμε, λοιπόν, σ' ένα βαθύ μπωλ από μία κούπα νερό, λάδι και κρασί άσπρο. Προσθέτουμε από μία κουταλιά αλάτι και ζάχαρη και σιγά-σιγά αλεύρι up, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μίξερ. Πλάθουμε μπαστουνάκια, τα στρώνουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 1/2 ώρα στους 180. Αυτή είναι η βασική συνταγή. Μπορούμε τώρα να προσθέσουμε...
τυρί τριμμένο ή μέλι για πιο αλμυρή ή γλυκειά γεύση, σποράκια διάφορα (σουσάμι, κολοκυθόσπορους, λιναρόσπορους), να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο για πιο μερακλήδικο αποτέλεσμα ή να βάλουμε κουάκερ για πιο υγιεινό. Εννοείται ότι τις προσθήκες θα τις κάνουμε πριν βάλουμε το αλεύρι. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές, τις οποίες θα κάνουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου