Αλεξανδρινό, αζαλέα και κυκλάμινα έχουν την τιμητική τους τα Χριστούγεννα. Το βαθύ κόκκινο χρώμα τους αλλά και οι αποχρώσεις τους "δένουν" με την εορταστική ατμόσφαιρα και τα φέρνει πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Δεν είναι συνηθισμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, γι' αυτό μην τα βάζετε κοντά στο τζάκι και στα καλοριφέρ, ελέγχετε συχνά το χώμα της γλάστρας να μη στεγνώνει και τις ηλιόλουστες μέρες βγάλτε τα για λίγο στη βεράντα. Αν τα γλαστράκια...
είναι μικρά, μπορείτε να στολίσετε μ' αυτά το γιορτινό τραπέζι, αλλιώς κοντά στο δέντρο, στην είσοδο ή σε μία γωνία στο σαλόνι, θα γίνουν μέρος της διακόσμησης και καμιά φορά -αν είναι πολύ εντυπωσιακά ή δεμένα σε σύνθεση- μπορεί να κλέψουν και την παράσταση! Πάντως, μπορείτε να τα κρατήσετε και μετά τις γιορτές. Αλλάξτε τους γλάστρα, βάλτε καινούργιο χώμα -στην αζαλέα οπωσδήποτε καστανόχωμα- και βγάλτε τα στη βεράντα ή φυτέψτε τα στον κήπο.
είναι μικρά, μπορείτε να στολίσετε μ' αυτά το γιορτινό τραπέζι, αλλιώς κοντά στο δέντρο, στην είσοδο ή σε μία γωνία στο σαλόνι, θα γίνουν μέρος της διακόσμησης και καμιά φορά -αν είναι πολύ εντυπωσιακά ή δεμένα σε σύνθεση- μπορεί να κλέψουν και την παράσταση! Πάντως, μπορείτε να τα κρατήσετε και μετά τις γιορτές. Αλλάξτε τους γλάστρα, βάλτε καινούργιο χώμα -στην αζαλέα οπωσδήποτε καστανόχωμα- και βγάλτε τα στη βεράντα ή φυτέψτε τα στον κήπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου