Ελαιόλαδο, χόρτα, δημητριακά, αλλά και λίγο κρασί είναι απ' ό,τι φαίνεται τα μυστικά της μακροζωίας. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ελληνικά χωριά και σε νησιά (Κρήτη, Ικαρία) αποδεικνύει ότι η ελληνική διατροφή προσφέρει ζωτικά θρεπτικά στοιχεία ακόμη και σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας. Η μεγάλη κατανάλωση φρέσκων χόρτων...
δημητριακών και το άφθονο ελαιόλαδο εξασφαλίζουν την υψηλή πρόσληψη βιταμινών, όπως Β-καροτίνη και C, μετάλλων και άλλων ουσιών απαραίτητων για τον οργανισμό. Η διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων της υπαίθρου, σε συνδυασμό με την έντονη σωματική άσκηση, λόγω αγροτικών εργασιών, αλλά και το περπάτημα ακόμη και σε δύσβατες περιοχές, τους χαρίζουν υγεία, δύναμη και ενέργεια μέχρι τα γεράματα!
δημητριακών και το άφθονο ελαιόλαδο εξασφαλίζουν την υψηλή πρόσληψη βιταμινών, όπως Β-καροτίνη και C, μετάλλων και άλλων ουσιών απαραίτητων για τον οργανισμό. Η διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων της υπαίθρου, σε συνδυασμό με την έντονη σωματική άσκηση, λόγω αγροτικών εργασιών, αλλά και το περπάτημα ακόμη και σε δύσβατες περιοχές, τους χαρίζουν υγεία, δύναμη και ενέργεια μέχρι τα γεράματα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου