
...και γεμίζουμε τα βαζάκια της κουζίνας. Στην Ελλάδα υπάρχουν άφθονα και τα βρίσκουμε στη φύση ή στην αγορά. Ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, λεβάντα, μέντα, αλλά και δυόσμος, βασιλικός, φασκόμηλο, είναι μερικά από αυτά. Το φλισκούνι ή άγρια μέντα, όπως λέγεται αλλιώς, το συναντάμε στη φύση όπου υπάρχει νερό. Διαθέτει ένα αιθέριο έλαιο, που περιέχει μινθόλη, μια ουσία με ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Γίνεται εξαιρετικό ρόφημα για κρυολογήματα, παθήσεις του ρινοφάρυγγα και το βήχα. Μέχρι το Σεπτέμβριο υπάρχει άφθονο στη φύση οπότε μπορούμε τώρα να μαζέψουμε κι αφού...
...το ξεπλύνουμε καλά, το κρεμάμε σε σκιερό μέρος και τα αποξηραίνουμε. Τα βάζουμε σε γυάλινα βάζα και τα κρατάμε για πολύ καιρό σε δροσερό μέρος. Με τον ίδιο τρόπο αποξηραίνουμε όλα τα μυρωδικά, τα οποία θα απολαύσουμε το χειμώνα εμπλουτίζοντάς τα με καρυκεύματα, λεμόνι και μέλι. Μπορούμε, επίσης, να συνδυάσουμε 2-3 μυρωδικά μαζί, ώστε να έχουμε πιο δυνατή γεύση. Δεν ξεχνάμε ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου