Η κάππαρη που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας για να δώσουμε ιδιαίτερη γεύση σε σαλάτες και νοστιμιά σε φαγητά, είναι τα μπουμπούκια του φυτού. Το βρίσκουμε στην εξοχή, μπορούμε όμως να το έχουμε και στον κήπο μας ή ακόμα και σε γλάστρες στη βεράντα. Η κάππαρη μένει πράσινη όλο το χρόνο. Μπορεί να γίνει...
...κρεμαστό ή αναρριχώμενο φυτό, με κατάλληλη στήριξη, ανάλογα με το χώρο που διαθέτουμε. Συνήθως έχει αγκάθια, γι' αυτό την τοποθετούμε μακριά από καθιστικά και περάσματα. Από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο εμφανίζει τα νόστιμα μπουμπούκια της, που μπορούμε να τα μαζεύουμε σταδιακά. Όποια από αυτά δεν κόψουμε, θα ανοίξουν και θα γίνουν πανέμορφα, μυρωδάτα, λευκά λουλουδάκια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε συχνό πότισμα και είναι ανθεκτική στις ασθένειες.
...κρεμαστό ή αναρριχώμενο φυτό, με κατάλληλη στήριξη, ανάλογα με το χώρο που διαθέτουμε. Συνήθως έχει αγκάθια, γι' αυτό την τοποθετούμε μακριά από καθιστικά και περάσματα. Από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο εμφανίζει τα νόστιμα μπουμπούκια της, που μπορούμε να τα μαζεύουμε σταδιακά. Όποια από αυτά δεν κόψουμε, θα ανοίξουν και θα γίνουν πανέμορφα, μυρωδάτα, λευκά λουλουδάκια. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε συχνό πότισμα και είναι ανθεκτική στις ασθένειες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου