Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Σπιτικό ψωμί

Βάζουμε 2 κιλά αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γούβα. Διαλύουμε μία κουταλιά μαγιά μπίρας σε λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα κατά μέρος να φουσκώσει. Μόλις διαπλασιαστεί σε όγκο, το ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού. Προσθέτουμε...
...1 κουταλιά αλάτι,  200 γρ. λάδι και λίγο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε το μίγμα, βρέχοντας τα χέρια μας κατά διαστήματα, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί περίπου σε όγκο, πλάθουμε φραντζολάκια ή καρβελάκια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου