Κοστίζουν λιγότερο και γι' αυτό θεωρούνται ψάρια δεύτερης κατηγορίας. Ο λόγος για τα ασημένια ψάρια. Σ' αυτή την κατηγορία ψαριών ανήκουν, εκτός από τον κολιό, οι σαρδέλες, τα σαβρίδια, οι αντσούγιες κ.ά. Ζουν ελεύθερα στη θάλασσα, γι' αυτό και η σάρκα τους είναι πιο σφιχτή. Είναι εύγευστα, πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και μεταλλικά άλατα, απαραίτητα σε νέους και ηλικιωμένους. 'Οσο για τις βιταμίνες, τα επίπεδά τους είναι υψηλά. Τα 100 γρ. αντσούγιες, για παράδειγμα, καλύπτουν την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη ΡΡ, η οποία δίνει ενέργεια και βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους.
Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
Ασημένια ψάρια
Κοστίζουν λιγότερο και γι' αυτό θεωρούνται ψάρια δεύτερης κατηγορίας. Ο λόγος για τα ασημένια ψάρια. Σ' αυτή την κατηγορία ψαριών ανήκουν, εκτός από τον κολιό, οι σαρδέλες, τα σαβρίδια, οι αντσούγιες κ.ά. Ζουν ελεύθερα στη θάλασσα, γι' αυτό και η σάρκα τους είναι πιο σφιχτή. Είναι εύγευστα, πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο και μεταλλικά άλατα, απαραίτητα σε νέους και ηλικιωμένους. 'Οσο για τις βιταμίνες, τα επίπεδά τους είναι υψηλά. Τα 100 γρ. αντσούγιες, για παράδειγμα, καλύπτουν την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη ΡΡ, η οποία δίνει ενέργεια και βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου