Τέρμα οι φόβοι και οι ενοχές! Μας βομβαρδίζουν τόσα χρόνια για τις βλαβερές συνέπειες που έχει η κατανάλωση σοκολάτας! Όχι, λένε τώρα οι ειδικοί. Μικρά κομματάκια σοκολάτας δεν θα μας βλάψουν. Αν μάλιστα καταναλωθούν πριν το φαγητό, αυξάνουν το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα κι έτσι η αίσθηση της πείνας μειώνεται και μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τις ποσότητες της τροφής που θα καταναλώσουμε. Άσε που περιέχει θεοβρομίνη, μία ουσία διεγερτική και ευφορική παραπλήσια με την καφεϊνη, που μας κάνει να διατηρούμε την καλή μας διάθεση και μας "ανεβάζει" το πεσμένο μας ηθικό! Ούτε σχετίζεται με τη δημιουργία ή την επιδείνωση της ακμής. Είναι θέμα κανονικότητας των γευμάτων και ποιότητας διατροφής. Μερικά κομματάκια σοκολάτας δεν βλάπτουν, αρκεί να επιλέξουμε ένα είδος με όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη. Για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και για άτομα με έντονη φυσική δραστηριότητα, είναι ιδανική τροφή, εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών που περιέχει και όχι μόνο δεν κάνει κακό στα δόντια, αλλά ακριβώς το αντίθετο: αποτρέπει την ανάπτυξη της τερηδόνας. Επομένως; Μην τη φοβάστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου