Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αρωματισμένο ελαιόλαδο

1 λίτρο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βασιλικό
1 κουταλιά δενδρολίβανο
1 κουταλιά θυμάρι

Ψιλοκόβετε τα υλικά. Σε μπαιν μαρί ζεσταίνετε 3 κουταλιές από το λάδι. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα αρωματικά και τα αφήνετε λίγη ώρα, μέχρι να αρωματίσουν το λάδι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι. Το βάζετε σε μπουκάλι, κλείνετε καλά και το αφήνετε να μείνει για ένα μήνα πριν το χρησιμοποιήσετε. Είναι ιδανικό για κάθε σαλάτα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου