1. Το εβαπορέ γάλα αντικαθιστά ωραιότατα -σε περίπτωση ανάγκης- την κρέμα γάλακτος στις άσπρες σάλτσες.
2. Σε όλες τις σούπες, ακόμα και στην ψαρόσουπα, προσθέτετε στο τέλος λίγο γάλα. Δένει ωραία και δίνει στη σούπα μια βελούδινη υφή.
3. Λίγο γάλα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι, χαρίζει λευκάδα και αφαιρεί τη μυρωδιά.
4. Το ρύζι και τα ζυμαρικά γίνονται ξανά φρεσκομαγειρεμένα αν τα ξαναζεστάνετε με γάλα. Μια...
λογική αναλογία είναι δύο μερίδες με ένα φλιτζάνι γάλα.
5. Ο έτοιμος πουρές σε φακελάκι γίνεται νοστιμότατος αν όλα τα υγρά της συνταγής αντικατασταθούν με γάλα.
6. Το συκώτι θα παραμείνει τρυφερό αν πριν το ψήσετε το αφήσετε για λίγο μέσα σε γάλα.
7. Για να ξαλμυρίσετε τη φέτα βυθίστε την μέσα σε γάλα και αφήστε την έτσι στο ψυγείο για δύο ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα... γλυκό.
8. Ο στιγμιαίος καφές σκόνη περιχυμένος με καυτό γάλα, που έχει φουσκώσει τέλεια, αποκτά καλύτερη γεύση.
9. Οι λεκέδες της κουζίνας (στο πάτωμα ή σε σκεύη), καθαρίζονται με ένα σφουγγαράκι ή με βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με καθαρό νερό.
10. Το χάρτινο κουτί γάλακτος ή η καράφα που το σερβίρουμε, στάζει. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο γύρω από το άνοιγμα και το γάλα δεν θα στάζει πια!
2. Σε όλες τις σούπες, ακόμα και στην ψαρόσουπα, προσθέτετε στο τέλος λίγο γάλα. Δένει ωραία και δίνει στη σούπα μια βελούδινη υφή.
3. Λίγο γάλα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι, χαρίζει λευκάδα και αφαιρεί τη μυρωδιά.
4. Το ρύζι και τα ζυμαρικά γίνονται ξανά φρεσκομαγειρεμένα αν τα ξαναζεστάνετε με γάλα. Μια...
λογική αναλογία είναι δύο μερίδες με ένα φλιτζάνι γάλα.
5. Ο έτοιμος πουρές σε φακελάκι γίνεται νοστιμότατος αν όλα τα υγρά της συνταγής αντικατασταθούν με γάλα.
6. Το συκώτι θα παραμείνει τρυφερό αν πριν το ψήσετε το αφήσετε για λίγο μέσα σε γάλα.
7. Για να ξαλμυρίσετε τη φέτα βυθίστε την μέσα σε γάλα και αφήστε την έτσι στο ψυγείο για δύο ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα... γλυκό.
8. Ο στιγμιαίος καφές σκόνη περιχυμένος με καυτό γάλα, που έχει φουσκώσει τέλεια, αποκτά καλύτερη γεύση.
9. Οι λεκέδες της κουζίνας (στο πάτωμα ή σε σκεύη), καθαρίζονται με ένα σφουγγαράκι ή με βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με καθαρό νερό.
10. Το χάρτινο κουτί γάλακτος ή η καράφα που το σερβίρουμε, στάζει. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο γύρω από το άνοιγμα και το γάλα δεν θα στάζει πια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου