Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ο συνδυασμός των τροφών

Το μυστικό σε μια δίαιτα δεν είναι μόνο η ποσότητα των επιτρεπόμενων θερμίδων, αλλά κυρίως o σωστός συνδυασμός των τροφών σε κάθε γεύμα που επιτρέπει στον οργανισμό να αφομοιώνει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά. Για μια ισορροπημένη διατροφή ακολουθήστε τους εξής κανόνες: Προσοχή στα σνακς. Πολλά από αυτά περιέχουν τόσες θερμίδες, ζωικές ή  φυτικές, που κάνουν περιττά τα γεύματα...
 Αν, λοιπόν, έχετε τη συνήθεια να τσιμπολογάτε ανάμεσα στα γεύματα, θα πρέπει στη συνέχεια να φάτε πιο ελαφρά, προτιμώντας για παράδειγμα, μια ωμή σαλάτα. Όταν αρχίζετε το γεύμα με ένα πιάτο πλούσιο σε υδατάνθρακες (κρέας με μακαρόνια ή ρύζι με αυγά, τυρί, λαχανικά), συνεχίστε με ένα πιάτο βραστή ή ωμή σαλάτα. Ο οργανισμός αφομοιώνει καλύτερα τις απαιτούμενες πρωτεϊνες. Όταν, αντίθετα, το κυρίως πιάτο αποτελείται από κρέας χωρίς γαρνιτούρα ή ψάρι, μπορείτε να συνεχίσετε με ένα γλυκό. Καλό είναι όμως το κρέας και το ψάρι να συνοδεύονται από λαχανικά ωμά ή βραστά, γιατί οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλύτερη (πιο αργή) αφομοίωση των σακχάρων του γλυκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου