Κάθε τυρί έχει τις δικές του προτιμήσεις 'Ενας γενικός κανόνας είναι πως τα φρέσκα τυριά αναζητούν ένα απαλό, λευκό ή ελαφρύ ροζέ κρασί, ενώ τα σκληρά, με δυνατή γεύση, δένουν με τα κόκκινα. Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά τυριά, η μυζήθρα, το ανθότυρο, το μανούρι ζητούν ένα απαλό, λευκό κρασί. Το κασέρι, το κεφαλοτύρι, η κεφαλογραβιέρα, ταιριάζουν με κόκκινο. Οι γλυκιές...
γραβιέρες δένουν με ερυθρό, ελαφρύ κρασί. Το μετσοβόνε με καπνιστό. Το χαλούμι και η φορμαέλα με λευκό. Στα τυριά εισαγωγής, το έμενταλ συνδυάζεται με το φρουτώδες, κόκκινο ή λευκό κρασί. Τα μαλακά τυριά με κρούστα, όπως το μπρικ και το καμαμπέρ, αναζητούν το δυνατό, κόκκινο κρασί. Η παρμεζάνα πάει με ένα καλό κόκκινο, όπως και ρεγκάτο με ένα ελαφρύ κόκκινο. Για τη μοτσαρέλα, τα ένταμ και γκούντα θα προτιμήσετε ένα ερυθρό, ελαφρύ κρασί και για το σεβρ ένα γλυκό αρωματικό. Τέλος, το τσένταρ ταιριάζει με ένα οποιοδήποτε κόκκινο κρασί.
γραβιέρες δένουν με ερυθρό, ελαφρύ κρασί. Το μετσοβόνε με καπνιστό. Το χαλούμι και η φορμαέλα με λευκό. Στα τυριά εισαγωγής, το έμενταλ συνδυάζεται με το φρουτώδες, κόκκινο ή λευκό κρασί. Τα μαλακά τυριά με κρούστα, όπως το μπρικ και το καμαμπέρ, αναζητούν το δυνατό, κόκκινο κρασί. Η παρμεζάνα πάει με ένα καλό κόκκινο, όπως και ρεγκάτο με ένα ελαφρύ κόκκινο. Για τη μοτσαρέλα, τα ένταμ και γκούντα θα προτιμήσετε ένα ερυθρό, ελαφρύ κρασί και για το σεβρ ένα γλυκό αρωματικό. Τέλος, το τσένταρ ταιριάζει με ένα οποιοδήποτε κόκκινο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου