Πράγματι, οι βιταμίνες είναι πολύτιμος σύμμαχος
της υγείας και επομένως και της ομορφιάς.
Ποιες μας χαρίζουν φωτεινό δέρμα
και ποιες δίνουν στα μαλλιά μας λάμψη;
Βιταμίνη Α ή Ρετινόλη: διατηρεί υγιή και αναζωογονημένη την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Την βρίσκουμε στο γάλα, στα τυριά και στο συκώτι.
Βιταμίνη Β1 ή Θειαμίνη: ευνοεί το μεταβολισμό των υδατανθράκων και διατηρεί υγιή τα μαλλιά και το δέρμα. Την βρίσκουμε στη μαγιά της μπύρας, στα δημητριακά, στα όσπρια, στις πατάτες, στο γάλα και στο συκώτι.
Βιταμίνη C ή Ασκορβικό οξύ: ιδανική για την υγεία της επιδερμίδας, επειδή συντελεί στη διαμόρφωση του κολλαγόνου. Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνει τις άμυνες του οργανισμού. Την βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, το πεπόνι, τα αυγά, το σπανάκι, τις ντομάτες, το συκώτι και τις πατάτες.
Βιταμίνη D: συστήνεται και στην προκλιμακτηριακή περίοδο ως προληπτικό μέτρο για την οστεοπόρωση. Παράγεται από τον οργανισμό και είναι το αποτέλεσμα της επίδρασης της υπέρυθρης ακτινοβολίας στην επιδερμίδα. Την βρίσκουμε στο γάλα, στο βούτυρο, στον κρόκο αυγού και στα ψάρια.
Βιταμίνη Ε ή Τοκοφερόλη: Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, τη βασική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Την βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά, στο ελαιόλαδο και στο σπορέλαιο, καθώς και στα αμύγδαλα.
της υγείας και επομένως και της ομορφιάς.
Ποιες μας χαρίζουν φωτεινό δέρμα
και ποιες δίνουν στα μαλλιά μας λάμψη;
Βιταμίνη Α ή Ρετινόλη: διατηρεί υγιή και αναζωογονημένη την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Την βρίσκουμε στο γάλα, στα τυριά και στο συκώτι.
Βιταμίνη Β1 ή Θειαμίνη: ευνοεί το μεταβολισμό των υδατανθράκων και διατηρεί υγιή τα μαλλιά και το δέρμα. Την βρίσκουμε στη μαγιά της μπύρας, στα δημητριακά, στα όσπρια, στις πατάτες, στο γάλα και στο συκώτι.
Βιταμίνη C ή Ασκορβικό οξύ: ιδανική για την υγεία της επιδερμίδας, επειδή συντελεί στη διαμόρφωση του κολλαγόνου. Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνει τις άμυνες του οργανισμού. Την βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, το πεπόνι, τα αυγά, το σπανάκι, τις ντομάτες, το συκώτι και τις πατάτες.
Βιταμίνη D: συστήνεται και στην προκλιμακτηριακή περίοδο ως προληπτικό μέτρο για την οστεοπόρωση. Παράγεται από τον οργανισμό και είναι το αποτέλεσμα της επίδρασης της υπέρυθρης ακτινοβολίας στην επιδερμίδα. Την βρίσκουμε στο γάλα, στο βούτυρο, στον κρόκο αυγού και στα ψάρια.
Βιταμίνη Ε ή Τοκοφερόλη: Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, τη βασική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Την βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά, στο ελαιόλαδο και στο σπορέλαιο, καθώς και στα αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου