Υπάρχουν κάποιες τροφές που κάνουν πραγματικά θαύματα και γι' αυτό δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Ας δούμε ορισμένες από αυτές τις τροφές:
Αβοκάντο: Εύπεπτο, πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C,E και κάλλιο, είναι ευεργετικό για το δέρμα μας.
Αγγούρι: Το αγγούρι ως εκχύλισμα, χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή καλλυντικών, κυρίως όμως στις τονωτικές λοσιόν και στα γαλακτώματα καθαρισμού.
Ανανάς: Ο φρέσκος ανανάς περιέχει μερικά πολύ χρήσιμα ένζυμα, είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και σε βιταμίνες, ιδιαίτερα σε βιταμίνη C και σε βρομελίνη, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Βερίκοκο: Νωπό ή αποξηραμένο περιέχει ικανές ποσότητες Β καροτίνης (φυτική μορφή της βιταμίνης Α) και σίδηρο. Και τα δύο εξίσου σημαντικά θρεπτικά στοιχεία του δέρματος.
Βρώμη: Ιδιαίτερα πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, σιλικόνη, βιταμίνες Β και Ε, λιπαρά οξέα, πρωτεϊνες και σε διαλυτές ίνες, η βρώμη σε νιφάδες, σε αλεύρι ή σε φύτρα, είναι
πολύτιμη για το δέρμα.
Γκρέιπ φρουτ: Το γκρέιπ φρουτ είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε ίνες, σε πηκτίνη και σε βιταμίνη C. Περιέχει ακόμη βιοφλαβονοειδή αντιφλεγμονώδη θρεπτικά στοιχεία, τα οποία ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Ελαιόλαδο: Ένα από τα καλύτερα καλλυντικά για το δέρμα. Μια κουταλιά της σούπας ωμό παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες μας, αλλά και στο μαγείρεμα, μόλις κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, βελτιώνει την υφή του δέρματος και συμβάλλει στην ενυδάτωσή του.
Λεμόνι: Πολύτιμο για την υγεία, το λεμόνι καθαρίζει, θεραπεύει και προστατεύει τους βλεννογόνους του σώματος.
Μήλο: Πλούσιο σε πηκτίνη και σε βιταμίνη C το μήλο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και κατά συνέπεια στην αποκατάσταση της ισορροπίας του δέρματος. Επίσης, τα οξέα που περιέχουν διευκολύνουν τη λειτουργία της πέψης.
Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνες Β καροτίνη, C και Ε.
Ξηροί καρποί: Παρ' όλο που παχαίνουν γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες, οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή διατροφική αξία και δίνουν δύναμη και ενέργεια. Ιδανικά για το δέρμα είναι τα αμύγδαλα τα κουκουνάρια και τα φουντούκια.
Ψάρι: Τα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί, ο σολομός, οι σαρδέλες, η πέστροφα είναι πλούσια σε λίπη του τύπου Ωμέγα 3, απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των αιμοσφαιρίων.
Αβοκάντο: Εύπεπτο, πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C,E και κάλλιο, είναι ευεργετικό για το δέρμα μας.
Αγγούρι: Το αγγούρι ως εκχύλισμα, χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή καλλυντικών, κυρίως όμως στις τονωτικές λοσιόν και στα γαλακτώματα καθαρισμού.
Ανανάς: Ο φρέσκος ανανάς περιέχει μερικά πολύ χρήσιμα ένζυμα, είναι πλούσιος σε μεταλλικά άλατα και σε βιταμίνες, ιδιαίτερα σε βιταμίνη C και σε βρομελίνη, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Βερίκοκο: Νωπό ή αποξηραμένο περιέχει ικανές ποσότητες Β καροτίνης (φυτική μορφή της βιταμίνης Α) και σίδηρο. Και τα δύο εξίσου σημαντικά θρεπτικά στοιχεία του δέρματος.
Βρώμη: Ιδιαίτερα πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, σιλικόνη, βιταμίνες Β και Ε, λιπαρά οξέα, πρωτεϊνες και σε διαλυτές ίνες, η βρώμη σε νιφάδες, σε αλεύρι ή σε φύτρα, είναι
πολύτιμη για το δέρμα.
Γκρέιπ φρουτ: Το γκρέιπ φρουτ είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε ίνες, σε πηκτίνη και σε βιταμίνη C. Περιέχει ακόμη βιοφλαβονοειδή αντιφλεγμονώδη θρεπτικά στοιχεία, τα οποία ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Ελαιόλαδο: Ένα από τα καλύτερα καλλυντικά για το δέρμα. Μια κουταλιά της σούπας ωμό παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες μας, αλλά και στο μαγείρεμα, μόλις κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, βελτιώνει την υφή του δέρματος και συμβάλλει στην ενυδάτωσή του.
Λεμόνι: Πολύτιμο για την υγεία, το λεμόνι καθαρίζει, θεραπεύει και προστατεύει τους βλεννογόνους του σώματος.
Μήλο: Πλούσιο σε πηκτίνη και σε βιταμίνη C το μήλο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και κατά συνέπεια στην αποκατάσταση της ισορροπίας του δέρματος. Επίσης, τα οξέα που περιέχουν διευκολύνουν τη λειτουργία της πέψης.
Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνες Β καροτίνη, C και Ε.
Ξηροί καρποί: Παρ' όλο που παχαίνουν γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες, οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή διατροφική αξία και δίνουν δύναμη και ενέργεια. Ιδανικά για το δέρμα είναι τα αμύγδαλα τα κουκουνάρια και τα φουντούκια.
Ψάρι: Τα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί, ο σολομός, οι σαρδέλες, η πέστροφα είναι πλούσια σε λίπη του τύπου Ωμέγα 3, απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των αιμοσφαιρίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου