Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα χωρίς νερό και το σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγά-σιγά το χταπόδι θα βγάλει το δικό του νερό και σχεδόν θα ψηθεί μέσα σ' αυτό. Όταν το νερό μειωθεί αρκετά ή και εξαφανιστεί, το χταπόδι θα έχει πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Αν έχει μείνει ζουμί στην κατσαρόλα το κρατάμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι λάδι, προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο...
ροδέλες και ελάχιστο σκόρδο. Τα γυρίζουμε ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.. Ξαναβάζουμε το χταπόδι, το σβήνουμε με 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί  και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας, 1/2 ξυλάκι κανέλας, 1 γαριφαλάκι, 1 φύλλο δάφνης, πιπέρι και το ζουμί από το χταπόδι. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου 1/2 ώρα, ελέγχοντας συνεχώς μη μας κολλήσει (λόγω του κρασιού). Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι (θα έχει και το μακαρονάκι) και ελάχιστη ζάχαρη. Βράζουμε το μακαρονάκι, όχι εντελώς, να κρατάει, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τα μαγειρεύουμε και τα δυο μαζί για 2-3 λεπτά. Το σερβίρουμε αμέσως, γι' αυτό καλύτερα το μακαρονάκι να το φτιάξουμε την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου