Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Μηλοπιτάκια με χαλβά

Θρυμματίζουμε σε μπωλ 250 γρ. χαλβά αμυγδάλου και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι καρύδια   χοντροκομμένα, 1 μήλο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι σταφίδες και 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας και κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος σε λωρίδες. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο και βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε σε τρίγωνα και τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδήσουν. Μόλις κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Πως διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου