Τα αυγά πρέπει να είναι μεγάλα, ομοιόμορφα στο μέγεθος, χωρίς κηλίδες και στίγματα. Το χρώμα πιάνει καλύτερα στα άσπρα. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία περάστε τα καλά με βρεγμένο πανάκι να είναι απολύτως καθαρά.
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό, σχεδόν κάτω από τη μέση. Διαλύετε τη βαφή σε ένα ποτήρι νερό και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Τοποθετείτε με μια κουτάλα τα αυγά ένα-ένα, με προσοχή να μην σπάσουν. Θα καλύψετε έτσι τον πάτο της κατσαρόλας με μια στρώση από αυγά. Μη κάνετε δεύτερη στρώση, αν έχετε πολλά αυγά απλά θα επαναλάβετε τη διαδικασία. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και τα αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου. Το νερό δεν πρέπει να βράσει και τα αυγά δεν πρέπει να χοροπηδάνε. Προς το τέλος προσθέστε λίγο ξίδι, αφήστε λίγο ακόμη και με την τρυπητή κουτάλα βγάλτε ένα αυγό και ελέγξτε αν έχει βράσει. Με αυτή τη μέθοδο, αυτό θα είναι και το μοναδικό αυγό που θα σας σπάσει. Βγάλτε με την κουτάλα ένα-ένα τα αυγά και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σκουπίστε τα αμέσως. Μην αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους γιατί ενδέχεται να σας κάνουν στάμπα εκεί που ακουμπάνε στο χαρτί. Τα περνάτε με το γιαλιστικό που περιέχει η συσκευασία ή με λάδι όπως έκανε η γιαγιά σας. Σας λέω ότι θα σας πάρει περίπου ένα τέταρτο για να βάψετε τα αυγά, μπορεί όμως να χρειαστεί και μισή ώρα, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού. Πάντως αξίζει τον κόπο, τα αυγά θα βαφτούν τέλεια, δεν θα έχετε απώλειες, ούτε θα εισχωρήσει βαφή, αφού δεν θα έχετε ραγίσματα. Και βέβαια, η κουζίνα σας θα παραμείνει πεντακάθαρη!
Σας εύχομαι καλή επιτυχία, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό, σχεδόν κάτω από τη μέση. Διαλύετε τη βαφή σε ένα ποτήρι νερό και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Τοποθετείτε με μια κουτάλα τα αυγά ένα-ένα, με προσοχή να μην σπάσουν. Θα καλύψετε έτσι τον πάτο της κατσαρόλας με μια στρώση από αυγά. Μη κάνετε δεύτερη στρώση, αν έχετε πολλά αυγά απλά θα επαναλάβετε τη διαδικασία. Ανάβετε το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό και τα αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου. Το νερό δεν πρέπει να βράσει και τα αυγά δεν πρέπει να χοροπηδάνε. Προς το τέλος προσθέστε λίγο ξίδι, αφήστε λίγο ακόμη και με την τρυπητή κουτάλα βγάλτε ένα αυγό και ελέγξτε αν έχει βράσει. Με αυτή τη μέθοδο, αυτό θα είναι και το μοναδικό αυγό που θα σας σπάσει. Βγάλτε με την κουτάλα ένα-ένα τα αυγά και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σκουπίστε τα αμέσως. Μην αφήσετε να στεγνώσουν μόνα τους γιατί ενδέχεται να σας κάνουν στάμπα εκεί που ακουμπάνε στο χαρτί. Τα περνάτε με το γιαλιστικό που περιέχει η συσκευασία ή με λάδι όπως έκανε η γιαγιά σας. Σας λέω ότι θα σας πάρει περίπου ένα τέταρτο για να βάψετε τα αυγά, μπορεί όμως να χρειαστεί και μισή ώρα, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού. Πάντως αξίζει τον κόπο, τα αυγά θα βαφτούν τέλεια, δεν θα έχετε απώλειες, ούτε θα εισχωρήσει βαφή, αφού δεν θα έχετε ραγίσματα. Και βέβαια, η κουζίνα σας θα παραμείνει πεντακάθαρη!
Σας εύχομαι καλή επιτυχία, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου