Δεν είναι και πολύ καλά τα νέα για όσους προσπαθούν να αποφύγουν τη ζάχαρη καταφεύγοντας σε άλλες γλυκαντικές ουσίες. 'Ερευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Spiegel εξετάζει μία-μία τις εναλλακτικές, ξεκινώντας από τα συρόπια μήλου, αχλαδιού, σταφυλιού ή αγαύης, αλλά και τη στέβια, την ξυλιτόλη που εξάγεται από το ξύλο φινλανδικής σημύδας, όπως και τη ζάχαρη από άνθη καρύδας, μια πανάκριβη ουσία που παράγεται με εντατική χειρωνακτική εργασία στην Ασία. "Κανένα είδος ζάχαρης και κανένα υποκατάστατο ζάχαρης..
δεν είναι καλό για την υγεία" μας λένε, συστήνοντας την όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ζάχαρης ή των υποκατάστατων. "Η περισσότερη ζάχαρη", λενε, "δεν είναι αυτή που βάζουμε στον καφέ με το κουταλάκι, αλλά αυτή που κρύβεται σε γλυκά, ζύμες, γαλακτοκομικά και έτοιμα φαγητά". Προσοχή, λοιπόν!
δεν είναι καλό για την υγεία" μας λένε, συστήνοντας την όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση ζάχαρης ή των υποκατάστατων. "Η περισσότερη ζάχαρη", λενε, "δεν είναι αυτή που βάζουμε στον καφέ με το κουταλάκι, αλλά αυτή που κρύβεται σε γλυκά, ζύμες, γαλακτοκομικά και έτοιμα φαγητά". Προσοχή, λοιπόν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου